Mitkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat Playstation-pelit?

Oetko koskaan miettinyt, mitkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat Playstation-pelit? Vaikket olisikaan, tämän artikkelin kautta pääset sukeltamaan konsolipelien historiaan. Tässä artikkelissa käymme nimittäin suosituimmat Playstation-pelti läpi konsoli kerrallaan. Muistatko vielä ensimmäisten konsolien suosituimmat pelit? Entä osaatko arvata, mikä on toistaiseksi suosituin Playstation 4 -konsolin peleistä? Lue alta, menivätkö arvauksesi oikeaan, vaiko kenties aivan mönkään.

Suosituimmat Playstation-pelit

Ensimmäinen Playstation-konsoli julkaistiin vuonna 1995. Julkaisusta on siis jo yli 20 vuotta vanhaa, mutta ehkäpä muistat silti vielä joitakin tämän legendaarisen konsolin peleistä? Kaikista suosituin ensimmäisen Playstationin peleistä oli rallipeli Gran Turismo, jota myytiin jopa yli 10 miljoonaa kappaletta. Osasyynä suosioon saattoi tosin olla se, että jossakin vaiheessa peli tuli automaattisesti konsolin mukana. Toisiksi suosituin ensimmäisen konsolin peleistä oli konsoliroolipeli eli RPG Final Fantasy VII, jota sitäkin myytiin lähemmäs 10 miljoonaa kappaletta. Pelin päähenkilönä toimii Cloud, joka haluaa päästä armeijan ykköskaartiin. Pelin alkaessa hän toimii palkkasoturina, joka on värvätty mukaan ekoterroristijärjestöön, jonka tehtävänä on tuhota mago-energialla toimivia reaktoreita. Suosituimpien pelien listan kolmanneksi yltää Gran Turismo 2, eli suositun rallipelin pari vuotta myöhemmin julkaistu jatko-osa.

Suosituimmat Playstation 2 -pelit

Playstation 2 -konsoli julkaistiin vuonna 2000, eli 5 vuotta ensimmäisen konsolin julkaisun jälkeen. Playstation 2 -konsolin aikakautena rallipeli Gran Turismon suosio jatkui edelleen. Se ei kuitenkaan yltänyt listan ykköseksi, vaan Gran Turismo 3: A Spec on toiseksi myydyin peli, ja Gran Turismo neljäksi myydyin peli. Mikä sitten oli kaikista suosituin Playstation 2 -konsolille myyty peli? Tätä ei oikeastaan ole kovin vaikea arvata, jos olet yhtään perehtynyt konsolipeleihin. Konsolin suosituin peli oli nimittäin Grand Theft Auto: San Andreas, jota myytiin huikeat 17.33 miljoonaa kappaletta. GTA on kolmannen persoonan perspektiivistä pelattava peli, jossa pelaaja saa seikkailla avoimessa maailmassa Los Angelesin Los Santosissa. Peliä pelataan Carl “CJ” Johnson -nimisellä henkilöllä, ja pelissä on mahdollista joko suorittaa erilaisia juonta eteenpäin vieviä tehtäviä, tai vain seikkailla ympäriinsä. Pelin tapahtumat perustuvat oikeisiin 1980 ja 1990-luvun Los Angelesissa tapahtuneisiin asioihin.

Suosituimmat Playstation 3 -pelit

Seuraavan Playstation-konsolin julkaisua saatiinkin odottaa hieman kauemmin, sillä Playstation 3 julkaistiin Euroopassa vuonna 2007, eli 7 vuotta edellisen konsolin jälkeen. Jos luit tämän artikkelin aiemmat kohdat, tämän konsolin suosituimpia pelejä ei ole vaikea arvata. Kaikista suosituin Playstation 3 -konsolille myyty peli oli nimittäin Grand Theft Auto V, jota on myyty jopa 21.3 miljoonaa. Myydyimpien pelien listan toista sijaa pitää edelleen Gran Turismo pelillään Gran Turismo 5. Tätä peliä tosin myytiin lähes puolet vähemmän kuin GTA V -peliä. Kolmannella sijalla on kuitenkin täysin uusi nimi, nimittäin peli The Last of Us. The Last of Us on selvitymyskauhu- ja toimintaseikkailupeli, joka sijoittuu maailmanlopun jälkeiseen Amerikkaan. Siellä joukko ihmisiä elää eristetyllä karanteenialueella, koska 20 vuotta aikaisemmin loiseliön aiheuttama tarunta-aalto tuhosi suurimman osan ihmiskunnasta. The Last of Us palkittiin vuoden peliksi yli kaksisataa kertaa, ja tämä tekeekin siitä kaikkien aikojen palkituimman videopelin.

Suosituimmat Playstation 4 -pelit

Playstation 4 -konsolin julkaisua saatiin odottaa taas 6 vuotta, sillä konsoli julkaistiin vuonna 2013. Tämä on toistaiseksi Playstationin uusin pelikonsoli, mutta jos Playstation jatkaa konsolien julkaisua samaa tahtia kuin aiemmin, uusi konsoli saattaa olla tulossa parin vuoden sisään. Playstation 4 -konsolin ollessa uusin Playstation-konsoli kyseiselle konsolille luodaan vielä uusia pelejä. Toistaiseksi myydyin tämän konsolin peleistä on kuitenkin Uncharted 4: A Thief’s End, jota on myyty yli 8.7 miljoonaa kappaletta. Toisiksi myydyin on Monster Hunter: World, ja kolmanneksi myydyin Horizon Zero Dawn. Gran Turismokaan ei ole täysin tippunut listoilta, sillä Gran Turismo Sport on toistaiseksi kuudenneksi myydyin peli Playstation 4 -konsolille. Sijoitukset ehtivät kuitenkin vielä muuttua ennen seuraavan konsolin julkaisua.