Mitkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat tietokonepelit?

Kaikkien aikojen suosituimmat tietokonepelit

Arvaatko, mitkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat tietokonepelit? Alla olevasta listasta voit tarkistaa, osuivatko arvauksesi oikeaan. Huomioon on otettu kaikille eri tietokoneille suunnatut pelit tietokonepelien aikojen alusta saakka.

Minecraft

Ykkössijan kaikkien aikojen suosituimpien tietokonepelien listalla varastaa Minecraft. Minecraftin tietokoneversiota on myyty hurjat 28 miljoonaa kappaletta. Minecraft on “hiekkalaatikkopeli”, jossa pelaaja saa itse luoda kuutioista erilaisia rakennelmia pelin maailmassa. Minecraftin pelimaailma on avoin ja periaatteesa ääretön. Pelaaja saa siis seikkailla maailmassa haluamallaan tavalla, ja maailmaa luodaan koko ajan lisää pelaajan liikkuessa maailmassa. Pelillä ei myöskään ole oikeastaan mitään päämäärää. Pelaaja voi rakennelmien luomisen lisäksi muun muassa taistella erilaisia otuksia vastaan, viljellä, kasvattaa eläimiä ja valmistaa esineitä.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Kaikkien aikojen suosituimpien pelien listan toisella sijalla on PlayerUnknown’s Battlegrounds. Kyseessä on verkossa pelattava moninpeli. Pelin alussa korkeintaan sata pelaajaa hyppää laskuvarjolla pelialueella. Laskeutumisen jälkeen kunkin pelaajan pitää alkaa kerätä aseita ja esinteitä, ja pyrkiä surmaamaan muut pelaajat. Viimeinen elossa oleva pelaaja tai joukkue voittaa. Idea on siis varsin yksinkertainen, mutta tätä peliä on silti myyty huikeat 24 miljoonaa kappaletta.

Diablo III

Diablo III yltää kaikkien aikojen suosituimmissa peleissä kolmanneksi. Se on Diablo-toimintapelisarjaan kuuluva peli. Kyseessä on “hack and slash”-tyyppinen peli, eli peli, joka keskittyy lähinnä lähitaisteluihin ja vihollisten tappamiseen, eikä juonella tai hahmokehityksellä ole niinkään suurta väliä. Ilmeisesti tämän tyyppiset pelit kuitenkin toimivat, sillä tätä peliä on myyty 20 miljoonaa kappaletta.

World of Warcraft

Neljänneksi suosituin peli on World of Warcraft eli tuttavallisemmin WoW. WoW on massiivinen verkossa pelattava moninpeliin. Pelin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen maailmaan Azerothiin. Pelin alussa pelaajan tulee luoda itselleen hahmo, ja tämän jälkeen pyrkiä kehittämään sitä. Peli perustuu lähinnä erilaisten tehtävien suorittamiseen, joita saa NPC (non-playable character) -hahmoilta. Tämän pelin suosio oli huipussaan vuonna 2010, jolloin sillä oli parhaimillaan jopa 12 miljoonaa maksavaa tilaajaa. Peliin pitää siis ostaa aina lisää peliaikaa, eikä pelkkä pelin ostaminen riitä.

The Sims

Listan viidennellä sijalla oleva The Sims on varsin erilainen, kuin edellä mainitut pelit. The Sims on oikeaa elämää simuloiva peli. Pelissä pelaaja pääsee ensin luomaan hahmon, jonka sukupuolen, iän, nimen ja ulkonäön pelaaja saa aivan itse päättää. Halutessaan pelaaja voi luoda hahmolle myös perheen. Tämän jälkeen pelaajan tulee joko ostaa tai rakentaa hahmolleen talo, johon se voi muuttaa. Kun hahmo on muuttanut taloon, pelaaja pääsee seurailemaan hahmon arkielämää ja päättämään, mitä kaikkea hän haluaa hahmon tekevän. Pelissä ei ole mitään varsinaisia tavoitteita, vaan pelaaja voi halutessaan itse asettaa itselleen tavoitteita. Tavoitteena voi olla vaikkapa rikastuminen tai suurperheen perustaminen. The Simsiä on myyty yli 11 miljoonaa kappaletta.

Vuoden 2018 suosituimmat tietokonepelit

Entä mitkä sitten ovat vuoden 2018 suosituimmat tietokonepelit? Lista näyttää varsin erilaiselta, kuin kaikkien aikojen suosituimpien pelien lista. Katso vaikka itse.

League of Legends

League of Legends on verkossa pelattava moninpeli. Pelin alussa pelaajan tulee valita itselleen hahmo, joka sitten taistelee neljän muun hahmon kanssa vihollisjoukkuetta vastaan. Tarjolla on erilaisia pelimuotoja, mutta kaikista suosituimmassa pelimuodossa joukkueet pyrkivät tuhoamaan vastustajan tukikohdassa sijaitsevan Nexuksen.

Fortnite: Battle Royale

Fortnite on selviytymispeli. Fortnite-pelissä on kaksi erilaista pelimuotoa: Battle Royale ja Save The World. Battle Royale on itsenäinen ilmaispeli. Battle Royale -pelimuodossa pelaajan tarkoituksena on olla sadasta pelaajasta viimeinen elossa oleva pelaaja. Save The World taas on Fortniten maksullinen pelimuoto, jossa suoritetaan erilaisia tehtäviä ja taistellaan vihollisia vastaan.

Overwatch

Overwatch on ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Pelissä on neljä erilaista pelimuotoa, joista pelaaja voi valita omaa tasoaan vastaavan: practice, quick play, arcade ja competitive. Pelissä on 15 erilaista karttaa, joista kukin sisältää erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi “Assault”-tehtävässä joukkueen tulee vallata määrättyjä kohteita vihollisjoukkueen yrittäessä puolustaa niitä.