Mitkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat Xbox-pelit?

Suosituimmat Xbox-pelit

Ensimmäinen Xbox-konsoli julkaistiin Euroopassa vuonna 2002. Julkaisu tapahtui siis pari vuotta Playstation 2 -konsolin julkaisun jälkeen, mutta nämä kaksi konsolia kilpailivat kuitenkin keskenään. Kuitenkin näiden kahden konsolin suosituimmat pelit eroavat melkoisesti toisistaan, osittain toki senkin takia, että jotkut pelit on julkaistu vain toiselle konsoleista, tai ne on julkaistu toiselle konsoleista aiemmin.

Halo 2

Kaikista suosituin ensimmäiselle Xbox-konsolille myydyistä peleistä oli Halo 2. Kyseessä on ensimmäisen persoonan ammuskelupeli, jossa pelaaja pääsee ohjaamaan joko geneettisesti muunneltua supersotilasta tai muukailaisrotuun kuuluvaa hahmoa. Peli sijoittuu 2500-luvulle, ja tällöin ihmiskunta on käynyt jo vuosikymmenten ajan sotaa Maahan hyökännyttä muukalaisliittoumaa vastaan. Tätä peliä on myyty yli 8 miljoonaa kappaletta.

Tom Clancy’s Splinter Cell

Tom Clancy’s Splinter Cell on toiseksi myydyin Xbox-konsolin peli. Kyseessä on hiiviskelypeli eli peli, jossa on tarkoituksena tappelemisen sijaan vältellä ja harhauttaa vihollisia. Peliä on myyty yli 6 miljoonaa kappaletta.

Halo: Combat Evolved

Halo: Combat Evolved on listaykkösenä ollutta Halo 2 -peliä muutaman vuoden aikaisemmin samaan sarjaan kuuluva peli. Halo: Combat Evolved on myöskin ensimmäisen persoonan ammuskelupeli, ja pelin perusidea on melko sama, kuin Halo 2 -pelissäkin. Peliä on myyty yli 5 miljoonaa kappaletta.

Suosituimmat Xbox 360 -pelit

Xbox-konsolien nimet eivät ole samaan tapaan loogisia kuin esimerkiksi Playstationien, ja toinen Xbox-konsoleista onkin nimeltään Xbox 360. Se julkaistiin vuonna 2005, ja oli ensimmäisiä seitsemännen sukupolven pelikonsoleista.

Kinect Adventures

Kinect Adventures on Xboxin liiketunnistimen Kinectin avulla toimiva urheilupeli ja on Xbox 360 -konsolin myydyin peli. Pelissä pelaaja pääsee kokeilemaan erilaisia urheilulajeja, ja ohjaimen käyttämisen sijaan pelaaja ohjaa hahmoja liikkumalla itse. Tämä peli ei ollut varsinaisesti mikään mestariteos, mutta sitä myytiin niin paljon luultavasti osittain siksi, että se tuli joskus Kinect-ohjaimen mukana, ja osittain siksi, että kyseessä oli julkaisun aikaan vielä melko uusi ja mielenkiintoinen teknologia. Peliä on myyty yli 24 miljoonaa kappaletta.

Grand Theft Auto V

Toisiksi suosituin Xbox 360 -konsolin peleistä on Grand Theft Auto V. GTA V on toimintaseikkailupeli, jossa pelaaja saa seikkailla vapaasti avoimessa maailmassa. Peli eroaa aiemmista GTA-peleistä sillä tavoin, että tässä pelissä pelaaja pääsee ohjaamaan kolmea eri rikollista. Jos pelaaja haluaa edetä pelissä, tulee hänen suorittaa erilaisia ryöstökeikkoja näillä rikollisillla. Peliä on myyty 17.79 miljoonaa kappaletta.

Halo 3

Halo jatkaa suosiotaan myös Xbox 360 -konsolin pelien keskuudessa ollessaan kolmanneksi suosituin kyseiselle konsolille myydyistä peleistä. Halo 3 -pelin idea ja tarina jatkaa samaa linjaa, kuin edellisissä osissa. Tätä peliä on myyty 14.5 miljoonaa kappaletta.

Suosituimmat Xbox One -pelit

Xbox One on uusin Xbox-konsoleista. Se julkaistiin vuonna 2013, eli 8 vuotta edeltäjänsä jälkeen. Nähtäväksi jää, joudutaanko seuraavaa Xbox-konsolia odottamaan yhtä kauan, kuin tätä odotettiin.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battleground on toistaiseksi suosituin Xbox One -konsolille tehdyistä peleistä. Tämä peli on ollut hyvin suosittu myös Playstation-konsolin ystävien keskuudessa. Kyseessä on verkossa pelattava moninpeli, jossa pelaajat tiputetaan laskuvarjoilla maahan. Pelaajien tulee etsiä itselleen aseita ja muita hyödyllisiä esineitä, ja pyrkiä olemaan viimeinen hengissä oleva pelaaja. Kyseessä on siis “battle royale” -tyyppinen peli.

Halo 5: Guardians

Halo-pelien suosio ei näytä hiipuvan, sillä Halo 5: Guardians on toistaiseksi toiseksi myydyin Xbox One -konsolin peleistä. Halo 5 jatkaa aiemmista osista tuttua tarinaa, jossa taistellaan muukalaisrotua vastaan. Tämä osa eroaa merkittävästi aiemmista kuitenkin siltä osin, että pelaajan mukana kulkee tehtävien aikana kolme joukkuetoveria. Nämä voivat olla joko tekoälyn tai ihmispelaajien ohjaamia.

Battlefield 1

Ainakin toistaiseksi kolmanneksi suosituin Xbox One -peleistä on Battlefield 1. Battlefield 1 on ensimmäisen persoonan ammuskelupeli, ja on nimestään huolimatta Battlefield-pelisarjan 14. osa. Peli sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan.