Pelaaminen harrastuksena

Nykyteknologia mahdollistaa sen, että pelaaminen on kaikkien ulottuvilla. Pelata voi niin kännykällä, tablettitietokoneella, kannettavalla kuin pöytätietokoneella sekä erilaisilla pelikonsoleilla. Monipuolisista vaihtoehdoista johtuen pelaamisesta onkin todennäköisesti tullut niin suosittua, ja vuosi vuodelta pelaaminen harrastuksena yhä vain yleistyy.

Pelaaminen kännykällä

Älypuhelinten merkittävä yleistyminen on tehnyt mobiilipeleistä erittäin suuren bisneksen. Kännykällä pelattavien pelien laajasta joukosta löytyy kaikenlaisia pelejä laidasta laitaan. Suosituimpiin peleihin kuuluvat esimerkiksi suomalaisvalmisteinen Angry Birds -linkopeli, Candy Crush Sagan kolmen suoran peli ja Pokémon Go -ulkoilupeli. Angry Birdsissä tarkoituksena on nimensä (Vihaiset Linnut) mukaisesti ampua vihaisia lintuja kohti sikoja ja niiden rakennuksia pisteiden keräämiseksi. Candy Crush Sagassa taas pyöritellään erilaisia timanttikuvioita ruudukon mallisella kentällä, jossa tavoitteena on saada vähintään kolme samanlaista timanttia peräkkäin, jälleen pisteiden keräämiseksi. Pokémon Go puolestaan vie pelaajansa ulkoilmaan, nappaamaan pokémoneja luonnosta ja kehittämään niin itseään kuin omia pokémonejaan Pokémon-taisteluiden voittamiseksi ja Pokémon-salien valtaamiseksi. Mobiilipelaamiseen on tarjolla myös erilaisia rahapelejä, kuten suosittuja kasinopelejä.

Pelaaminen tietokoneella

Tietokonepelaamisen historia ulottuu jo useiden vuosikymmenten taakse. Nykyisin videopelien valmistajat tekevät toinen toistaan upeampia pelikokonaisuuksia ja pelaaminen tuntuu olevan suositumpaa kuin koskaan. Tietokonepelien puolella suosiossa ovat erilaiset tiimipelit, kuten League of Legends -taisteluareenapeli, Borderlands-ammuskelupelisarja sekä erilaiset yksinpelit, kuten Elder Scrolls -fantasiapelisarja, josta tosin on sittemmin tehty myös online-versio. Tietokonepelaamisen ympärillä pyörii myös oma elektronisen urheilun maailma, jossa ammatikseen pelaavat erittäin taitavat pelaajat kilpailevat keskenään joskus suuristakin palkinnoista. Pelikilpailutapahtumat valtaavatkin aina vain isompia areenoita ja mukaan on myös lähtenyt yhä tunnetumpia sponsoreita.

Pelaaminen konsolilla

Myös konsolipelaaminen juontaa juurensa videopelaamisen alkuaikoihin. Suosituimpia konsoleita ovat PlayStation, Xbox sekä Nintendo. Pelikategorioihin kuuluvat muun muassa urheilupelit, tappelupelit, tietovisat ja seikkailupelit. Viime aikoina suosiossa olleita pelejä ovat esimerkiksi Red Dead Redemption 2 -länkkäripeli, Super Smash Bros -tappelupeli ja FIFA19-jalkapallopeli. Koska konsoleilla on helppo pelata yhdessä useamman henkilön kanssa, ovat myös erilaiset laulu- ja musiikkipelit nostattaneet suosiotaan kaveriporukoissa ja erilaisissa ajanviettopaikoissa. Lisäksi monet konsolipelit ovat saatavilla konsoleiden ohella myös tietokoneelle.